miercuri, 3 aprilie 2013

Prima generatie de curcani din acest an

 Prima generatie de curcani din acest an, care deja au o saptamana si 5 zile si sunt vioi si veseli.





Sunt 45 la numar si se bucura de caldura din adapost generata de becuri si de aeroterma care ventilleaza si incalzeste in acelasi timp.


Pentru orice detalii legate de vanzarea curcanilor, pui, carne in viu sau carcasa puteti sa ne contactati la numarul de telefon 0758401752. Va multumim!

4 comentarii:

  1. astazi am descoperit blogul dvs,informatii si fotografii minunate, intentionez sa cumpar saptamana viitoare de la agroland 30 pui curca si vreo 30 pui gaina, as vrea sa va intreb in legatura cu tratamentele ce trebuiesc facute puilor, vaccinuri obligatorii, etc si o alta intrebare ar fi in legatura cu mancarea administrata,folositi furaje gata preparate, cumparate de la mag de specialitate sau o preparati in gospodarie dvs
    Imi doresc mult sa ma implic in aceasta activitate si ptr faptul ca nu lucrez, credeti ca merita efortul,ca nu or sa fie niste bani pierduti, va rog sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti
    In speranta ca veti citi mesajul meu, va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua Giorgia! Imi pare rau ca raspunsul meu vine tardiv insa poate iti mai foloseste si probabil ca daca ai cumparat deja curcaneii ai deja oarece experienta si poti sa ne imparatesti si tu cate ceva.
      Ca sa raspund la obiect puii se vaccineaza impotriva pseudopestei iar vaccinarea se face la 10 zile, la 21 de zile si la 42 de zile; trebuie sa le faci macar un vaccin cand au acea varsta; daca cumperi pui la 3 saptamani s-ar putea ca acestia sa aiba deja vaccinul facut, asa ca intreaba furnizorul.
      Apoi, ca sa previi aparitia altor boli asigura-te ca pentru curcanii de carne ai mereu un spatiu doar al lor, igienizat corespunzator (citeste te rog postarea asternutul curcanilor) si suficient de mare pentru numarul tau de curcani. Nu uita ca acesti curcani nu prea au de ce sa pasca liber ca sa nu intre in contact cu microorganime si virusi purtati de pasari, insecte si alte vietati, si in niciun caz nu ii vei pune impreuna cu gainile in acelasi tarc.
      Asigura-te ca nu este umezeala in spatiul lor si au mereu aer curat, altfel s-ar putea imbolnavi de coccidioza care in majoritatea cazurilor este fatala daca nu este tratata.
      Mancarea initiala va fi starterul, pana la 8 saptamani dupa care poti trece pe furaj de finisare (le gasesti la magazine de specialitate) amestecat cu faina de malai si srot de soia sau faina de peste. Evident poti sa le tai lucerna, poti sa le dai branza de vaci, nuci si fructe, asta depinde de ce ai tu prin gospodarie, insa hrana de baza este malaiul cu srot de soia.
      Ca si efort este un pic de lucru cu ei, mai ales daca trebuie sa iti macini singura malaiul si apoi sa iti faci amestecul cu soia, de aceea e bine sa faci cantitate mai mare ca sa iti ajunga pentru o perioada mai mare de timp. Atentie! Curcanii mananca mult deci fii sigura ca nu ramai fara hrana.
      In privinta rentabilitatii aici iti vei da seama singura cand vei trage linia; nu vei iesi in pierdere insa depinde de tine si de modul tau de administrare si dozare a efortului cum vei percepe acest lucru: ia aminte ca munca ta nu este pusa la socoteala.
      Astept impresii si poate si niste poze despre felul in care iti gospodaresti curcanii. Multa bafta!

      Ștergere
  2. draga fata de la tara, am fost bucuroasa ca ai gasit timp sa imi raspunzi, multumesc, am cumparat acum 5 saptamani 30 pui de curca,sunt multumita de felul cum au evoluat pana acum, le-am dat furaje starter si de acum ii trec pe furaj de crestere faza 1,nu stiu daca e bine sa il amestec cu porumb si grau macinat sau sa le dau doar furajul asa cum l-am cumparat, am citit undeva ca daca graul a fost recoltat inainte de a fi maturat complet poate provoca diaree. Ei bine, am ajuns de fapt la problema pe care vreau sa o supun atentiei tale, curcaneii mei au facut diaree si stranutau, farmacistul veterinar mi-a recomandat si le-am administrat coccistop solutie si pastile, enrofloxacina si vitamina k3, acum nu mai stranuta dar de cateva zile au iar diaree, te-ai confruntat cu aceasta problema, care o fi cauza, oricum , intentionez sa ma duc la cabinetul veterinar .
    in pliantul de la agroland scrie ca trebuiesc vaccinati in sapt 2, 5 si 12
    in apa le pun nutrisure, albastru de metil si o sol cu vitamine, nu toate o data
    nu am reusit sa fac rost de talas, le-am pus pe jos niste cartoane dar in timpul zilei stau afara, ii bag inauntru cand ploua si noaptea
    ieri am mai luat 20 de pui de curca de o zi, sper ca Dumnezeu sa ii tina sanatosi pe toti
    iti doresc numai bine si as aprecia daca mi-ai raspunde

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Georgia. Pui tai banuiesc ca au de acuma 7 saptamani, imi pare rau ca iti raspund asa de tarziu, NU recomand sa-i hranesti cu grau deoarece fac foarte usor diaree, se spune ca graul e dulce si atunci beau pasarile multa apa si de aceea fac diaree (asta ca o vorba de la tara). Aspectul cel mai important este la curcani sa nu stea deloc in umezeala, unde este umezeala, repet, apare rapid coccidioza, sa nu stea in curent ca si cum i-ai tine intr-o camera cu 2 geamuri deschise de o parte si de celalata. In rest se descurca ei, bineinteles ca trebuie sa pui ceva asternut sa nu stea pe beton, de la 6-8 saptamini poti sa le pui paie daca nu reusesti sa faci rost de talas.
      Diversificarea cu furaje de preferat de la 7-8 saptamani, le poti da direct boabe de malai, nu vor manca la inceput dar se vor obisnui, dar in combinatie cu furajul de crestere 1, sa nu le excluzi furajarea daca nu ai inlocuitor cu continut mare de proteina, cel putin dupa parerea mea, pana in 14-16 saptamini curcani trebuie sa fie sustinuti cu proteina si minerale si e foarte important acuma pana in 12 saptamini sa zicem, deoarece iau foarte repede in inaltime si le trebuie la dezvoltarea oaselor mai ales aportul de minerale existent in premixurile din furaje. Ca sa fac o scurta recapitulare, iti recomand porumb boabe amestecate in granulele de crestere 1, punele niste paie pe jos, sa nu fie umezeaza (de obicei se face in jurul adapatorii), tinand cont ca ai mai luat inca 20 de puisori de 1 zi care acum au aproape 1 saptamina jumatate iti readuc in vedere cantitatea de furaj necesara la 50 de curcani la 8 saptamini, sa punem 2kg pe saptamana - la 50 de copii sunt 100 kg - si asta la 8 saptamini, cand vor ajunge la 13-14 saptamani totul se dubleaza, nu neglija acest aspect si daca doresti sa comercializezi dintre ei poti pregati de pe acum lista deoarece varsta de vanzare buna incepe pe la 15-16 saptamini. Salut Georgia si daca crezi ca am uitat ceva adumi aminte. Cele bune !!

      Ștergere

Ei au spus asta; tu ce zici?