duminică, 31 martie 2013

Curcan versus curca

 Postarea de azi se refera la diferenta dintre curca si curcan.

De la inceput, in aceasta afacere crescatorii cauta sa cumpere pui de curcan, deci masculi, deoarece ei au o evolutie rapida in crestere si ating greutati mai mari decat curcile. Este de preferat astfel sa se cumpere pui sexati, adica pui al caror sex se cunoaste cu siguranta, acestia fiind masculi. Din cauza acestui aspect curcile pe piata sunt destul de rare, se mai ratacesc cateva exemplare printre masculi.
Ca sa aveti idee despre diferentele de greutate voi pune acest link sa intelegeti mai bine la ce ma refer.

In ceea ce priveste diferenta de carne pot sa va spun ca curcanul are carnea lipsita de grasime si in niciun caz nu va fi galbena la aspect pentru ca ei dezvolta doar muschi; doar iarna incep sa faca depozite adipoase si se ingalbenesc usor-usor insa nu vor ajunge galbeni ca si curcile. Curca este ca si gaina de tara, galbena si cu grasime multa, atat sub piele cat si in interior deci cine prefera grasimea aceasta se va bucura de binecunoscuta supa galbena cu taitei. Piesa de rezistenta la curca este pieptul pentru ca la ele se dezvolta pieptul foarte mult in detrimentul picioarelor si a aripilor care raman mai mici, de aici si postura pitica a acestora. O alta caracteristica a pieptului de curca sunt inseratiile de striuri de grasime care dau un gust delicios pieptului la gratar, al carui gust este identic cu cel al unei cefe de porc.
Noi din carnea catorva curci am facut carnati si carne tocata, inlocuind astfel cu succes carnea tocata de porc sau de vita in toate felurile de mancare care au la baza acest ingredient.
In acest moment mai avem 9 curci care fac oua, am ramas si noi mirati ca au inceput sa oua mai ale ca este vorba despre o rasa de carne.
 Pentru cine prefera carnea usor grasa curca este un deliciu culinar, insa este mai scumpa decat carnea de curcan mascul tocmai fiindca este o raritate.


Curca la 19 kg

Piept de curca la gratar
Pentru orice detalii legate de vanzarea curcanilor, pui, carne in viu sau carcasa puteti sa ne contactati la numarul de telefon 0758401752. Va multumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ei au spus asta; tu ce zici?