duminică, 5 august 2012

Curcan mic, curcan mare

Ei bine, postarea aceasta este despre  cat de mare trebuie sa fie curcanul pe care vrei sa il cumperi, deoarece am observat ca o greutate mare la un curcan ii "sperie" pe unii.
Pai de ce sa te speie un curcan de 10-20 de kilograme?  mai ales ca e casapit si nu mai misca :), deci nicio sansa sa te ciupeasca.


Va spun eu de ce. Deoarece inca la noi carnea de curcan este considerata un fel de "caviar" pe care il consumi cand si cand iar ideea de a manca curcan este echivalenta cu cea mai cautata reteta: curcan umplut.
Pai treaba nu asa trebuie sa stea. Carnea de curcan trebuie sa fie considerata o carne, ca orice carne si nu asociata pasarii cu cracii in sus umpluta cu diverse bunatati, desi la o masa festiva poate acest fel sa reprezinte felul principal de atractie.
Carnea de curcan trebuie consumata la fel cum se consuma carnea de pui, porc, vita, etc, deci sa faca parte integranta si nu ocazionala din meniurile zilnice, acolo unde se gatetste cu carne.
De aceea, cumpararea unui curcan de 20 de kilograme se poate face fara probleme, fara sa ne gandim ca nu ne incape pasaoriu' intreg in cuptor, curcanul de 20 de kg fiind transat, bagat in congelator si folosit dupa preferinte ca si subtituent al unei alte carni pe care o consumam deja.
Din carnea de curcan putem gati retete banale: supa cu taietei pe spate de curcan, snitel din piept sau pulpa de curcan, tocanita din pulpe de curcan etc., in principiu ceea ce se gateste cu pui se gateste si din curcan.
De asemenea putem face si mancaruri fandosite gen rulou din piept de curcan umplut cu legume si sos de parmezan, pastrama de curcan, curcan umplut etc, din nou spun ceea ce gateam odata din pui gatim acum din curcan.
Ca si concluzie, curcanii mari sunt destinati consumului pe "bucatele" iar pentru curcanii de umplut se pot folosi ntradevar pasari de 4-5-6 kg care sa incapa in cuptor, avand in vedere faptul ca la noi cuptoarele nu sunt atat de mari ca si cele americane unde merge si cate un curcan de 10 kilograme.
Eu va doresc pofta buna, indiferent ce veti gati si va astept cu sugestii.

Pentru orice detalii legate de vanzarea curcanilor, pui, carne in viu sau carcasa puteti sa ne contactati la numarul de telefon 0758401752. Va multumim!

miercuri, 1 august 2012

Am inceput vanzarea

O ea si un el, ca in imaginea de mai jos, dar nu numai ei ci si altii ca ei, cu greutatea intre 8 si  16 kg asteapta sa va incante papilele gustative, pe-ale voastre, ca ale noastre au fost deja;).




Nu mai mancasem niciodata carne de curcan, am avut emotii la inceput deoarece stiam ce gust au gainile de tara si nu pot sa zic ca ne place la nebunie, doar culoarea ce o dau supei, asa ca cu emotie in gand am luat prima imbucatura de piept de curcan facut la gratar.
Am ramas extrem de placut impresionati de calitatea si gustul carnii, incomparabil cu gaina de tara sau chinuitii pui de abator.
Am avut retineri in a manca deoarece nu eram obisnuiti sa mancam pasarile crescute de noi, pasari cu care am comunicat, le-am cantat si le-am pupat :), insa in cele din urma ideea de afacere primeaza si asta e, isi urmeaza cursul firesc.
Curcaneii nostri sunt hraniti cu  malai si srot de soia, au mai mancat si dude si iarba. Apa este mereu proaspata, de fapt nici nu apuca sa se invecheasca pentru ca o consuma extrem de repede, mai ales cu caldurile care sunt.

Cu placere va informez ca un kg de carne de curcan in viu este la pretul de 16 lei , un pret rezonabil avand in vedere faptul ca in magazine un kg de carne de curcan ajunge pana la 38 de lei, un pret binemeritat pentru o carne extrem de sanatoasa obtinuta prin conditii naturale.

Pentru orice detalii legate de vanzarea curcanilor, pui, carne in viu sau carcasa puteti sa ne contactati la numarul de telefon 0758401752. Va multumim!